BLOG

Sharing is Caring

Maistro heeft veel te vertellen én te delen. Wij hebben de creativiteit, ervaring en expertise om met een nieuwe blik, een nieuwe invalshoek, een net iets andere bril naar de communicatie van je bedrijf, sales en management te kijken. We roepen niet, we pushen nooit. We engageren en motiveren. Daar zijn we goed in. Laat u alvast inspireren door onze blogs en video’s.

Ik heb er alles aan gedaan

Denk je als ondernemer dat je alles doet om je doelen te bereiken? Ontdek hoe je een voorgeprogrammeerde toekomst voorkomt door meer dan alleen woorden.

Voor ieder antwoord bestaat een vraag

Snelle tips, handige tricks en concrete adviezen. Dat is de verwachting die wordt geschept wanneer een ondernemer een coaching professional een hulpvraag stelt. Een vraag om hulp waarvan de uitkomst vaak van cruciaal belang is voor het leven en de zaak van de desbetreffende ondernemer.

Don’t become the asshole

Eén van de onoverkomelijke gevolgen van het zien van een patroon bij jezelf is dat je het ook gaat zien bij de mensen om je heen. Doordat je de negatieve effecten van onwerkbaar gedrag kent, geef je je netwerk onbewust & ongevraagd feedback.

De pseudo coach

De pseudo coach

“Hoe creëer je resultaat zonder veel te spreken?” Heel simpel: vragen stellen. Een vraag nodigt iemand uit om na te denken en creëert bewustwording. Het inzicht dat men krijgt, is ontstaan ‘in’ de persoon zelf. Dit heeft een heel ander effect dan een oppervlakkig advies van buitenaf.

De kunst van luisteren

Coaching begint bij het creëren van ruimte. Ruimte om te kunnen vertragen en héél scherp te luisteren. Er echt vóór de ander zijn, niet voor jezelf. Of dat nu bij een voetbalwedstrijd is, in het café of tijdens een coachingsgesprek.

Ondernemerscoach

Ondernemerscoach

Een ondernemerscoach biedt een klankbord en spiegel aan zelfstandigen en zaakvoerders. Als ondernemer ga je uitdagingen aan, krijg je opportuniteiten voorgeschoteld en dien je knopen door te hakken. Ondertussen moet je zaak natuurlijk blijven draaien.

Leiderschapsstijlen

Leiderschapsstijlen

Hét juiste leiderschap bestaat niet. Er zijn verschillende soorten. Welke leiderschapsstijl past het best bij jou? Ontdek ze hieronder.

‘Fine, take the nervousness with you’

‘Fine, take the nervousness with you’

Er bestaat namelijk zoiets als het ‘verborgen voordeel’ dat je ervaart bij het niet uitvoeren van de benodigde acties. In het voorbeeld van Tom is het zo dat als hij had toegegeven aan zijn nervositeit, hij niet het discomfort ervaren had dat optreden voor een groep mensen met zich meebrengt.

Presentatietechnieken

Presentatietechnieken

Mensen klikken met jou aan de hand van hoe je praat. Een getrainde spreker, die weet wat hij of zij doet, creëert magie tijdens het spreken. Alleen: 56% van de mensen heeft meer schrik om te spreken voor een groep dan om te sterven. Dat is te wijten aan onze basisangsten.

Spiegelneuronen

Spiegelneuronen zijn een belangrijk mechanisme in onze hersenen. Ze stellen ons in staat om de handelingen en emoties van anderen te begrijpen en zelfs na te bootsen.

NLP Coaching Antwerpen

NLP Coaching Antwerpen

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een set van technieken die je toelaten om je communicatievaardigheden aan te scherpen en je interne werelddialoog onder controle te krijgen.

Pitchen

In een goede pitch vertel je in korte tijdspanne je verhaal. Je licht wie, wat, waar en eventueel hoe toe aan je publiek. Je zorgt dat het een verhaal is dat bijblijft, een verhaal dat blijft ‘plakken’. Een goede pitch is getraind, maar niet vanbuiten geleerd.

Non-verbale communicatie

Non-verbale communicatie

Non-verbale communicatie is de communicatie die zich afspeelt in het ‘niet gesprokene’. Mensen gebruiken verbale communicatie (= gesproken communicatie) om zich uit te drukken en conversaties aan te gaan.

Verbindende communicatie

Alle vormen van communicatie zijn verbindend van aard. Zelfs als we ruzie maken, zoekt ons brein een manier van verbinden. Mensen hebben namelijk spiegelneuronen, die het gedrag van anderen kopiëren zonder dat we ons daarvan bewust zijn.

Actief luisteren

Actief luisteren

Actief luisteren of écht luisteren is het mooiste compliment dat je iemand kan geven. Mensen hebben nood aan iemand die aandachtig luistert naar hun verhaal.

Smile, have a nice day!

Smile, have a nice day!

Hoe oefen je een glimlach? Door het tig keer te doen per dag als je alleen bent. Het klinkt wat psycho, maar je kent de wijzen woorden van Samson en Gert: “Repeteren, Repeteren, wie zijn best doet zal het leren.”

Mindset is alles

Mindset is alles

Als ik nu het zakelijke podium betreed, sta ik hand in hand met mijn ego, hand in hand met mijn innervoice en heb ik mijn criticus zijn rol veranderd naar mijn adviseur.

Communicatie = Hecht belang aan je woorden

Volgens verschillende modellen van impact die overal ter wereld worden gebruikt, blijkt dat slechts 7% van je communicatie komt vanuit de woorden die je gebruikt. Belangrijk is dus om zo snel mogelijk je woorden tot een verstaanbaar geheel te maken voor je toehoorders.

Communicatie = improvisatie

Accepteren wil zeggen dat ik hoor en zie wat er gebeurt en zelfs als dat rond mijn eigen wil om gaat, maar dat ik daarom niet klakkeloos aanvaard. Bijvoorbeeld, stel, er breekt een wereldwijde pandemie uit en het sociale leven valt stil, dan accepteer ik dat als een feit, maar ik weiger te aanvaarden dat ik mij daarbij moet neerleggen en mee stilval.

Communicatie = Fantaseren vs Dromen

Communicatie = Fantaseren vs Dromen

Je kan blijven fantaseren om een spreker te worden of je kan actie ondernemen en je fantasie omvormen tot een droom. Ons brein ziet een fantasie als een leuk verhaal, maar onmogelijk te bereiken, terwijl een droom een haalbare realiteit wordt indien je er maar hard genoeg voor werkt.

Communicatie = Humor

In deze bizarre tijden wil ik graag de humor die je dagelijks tegenkomt in je gesprekken uitlichten, namelijk de ambiguïteiten.

Communicatie = slachtoffers en helden

Communicatie = slachtoffers en helden

We kennen allemaal de zageman die gedoemd is en constant de hele wereld meezeult op zijn schouders en we kennen allemaal de bevlogen sprekers aan wiens lippen we uren kunnen hangen.

6 Tips om digitaal te meeten

“Tom, een digitale meeting, hoe doe je dat?”, moet de meest gestelde vraag zijn van de afgelopen 4 weken! Het geheim? Het verschilt niet zo gek veel van een ‘gewone’ meeting.