Ondernemerscoach
Inzichten

Ondernemerscoach

Werk niet alleen in je bedrijf, maar ook aan je bedrijf.

Waarom elke ondernemer een coach nodig heeft

Start je binnenkort als zelfstandige en heb je geen idee wat er allemaal op je afkomt? Leid je een bloeiend bedrijf dat door heel wat veranderingen gaat? Of heb je het als doorwinterde zaakvoerder allemaal wel gezien? Wat voor type ondernemer je ook bent, een ondernemerscoach is jouw objectief klankbord.

Tom Saeys bekleedde uiteenlopende functies in verschillende sectoren. Vandaag is hij zelf ondernemer en ondernemerscoach. Geen betere persoon dus om jouw professionele vragen aan voor te leggen. Neem vandaag contact op om niet alleen in, maar ook aan je bedrijf te werken.

Wat is een ondernemerscoach?

Een ondernemerscoach biedt een klankbord en spiegel aan zelfstandigen en zaakvoerders. Als ondernemer ga je uitdagingen aan, krijg je opportuniteiten voorgeschoteld en dien je knopen door te hakken. Ondertussen moet je zaak natuurlijk blijven draaien. Op den duur vervagen alle losse zaken in elkaar en zie je door de bomen het bos niet meer.

Op zulke momenten maakt een ondernemerscoach jouw doelen terug helder. Dat doet hij door gerichte vragen te stellen en met jou in gesprek te gaan. Zo werk je als ondernemer aan je bedrijf in plaats van alleen maar in je bedrijf.

De meerwaarde van een ondernemerscoach

Een ondernemerscoach staat buiten jouw zaak, maar na enkele sessies kent hij jou en je onderneming wel door en door. Beschouw hem dan ook maar als een objectieve bliksemafleider, bij wie je met al je zakelijke vraagstukken terecht kunt.

Tijdens een intern overleg met andere leidinggevenden of medewerkers kijken jullie allemaal naar het onderwerp met dezelfde bedrijfsbril. Jullie gedeelde inzichten en informatie zijn een absolute meerwaarde, maar kunnen ook leiden tot een tunnelvisie.

Een ondernemerscoach brengt ideeën aan waar je zelf allicht niet aan denkt. Wat als we daarvoor iemand van buitenaf inschakelen? Hoe doet de concurrentie dit? En wat als de markt in die richting verandert? Met je nieuwe inzichten bewandel je nieuwe paden.

Hoe een coach jouw ondernemerstraject ondersteunt

Wat doet een ondernemerscoach?

Doe je beroep op Tom Saeys als ondernemerscoach, dan zien of horen jullie elkaar 50 keer per jaar. Dat kan telefonisch gebeuren, via een online meeting of met een live gesprek. Door dit wekelijks contact leert Tom jouw leefwereld en werkomgeving beter kennen en houdt hij de vinger aan de pols. Op die manier ontstaat een vertrouwensband tussen jou en Tom.

“Een ondernemerscoach is als een automatisch piloot die mee over je schouder kijkt. Zonder kleine correcties onderweg geraak je niet op je eindbestemming. Die bijsturingen maken we tijdens onze wekelijkse contacten.”
- Tom Saeys, ondernemerscoach bij Maistro

Waarmee helpt een ondernemerscoach?

Bij een ondernemerscoach deel je de dingen waar je tegenaan loopt. Samen gaan jullie op zoek naar alternatieven en oplossingen. Heb je bijvoorbeeld een investering gedaan die niet opbrengt wat je in gedachten had? Dan helpt een ondernemerscoach met objectieve suggesties. Tijdens volgende sessies bespreken jullie welk verschil die gemaakt hebben en hoe je het anders aanpakt.

Ook andere zaken zijn altijd bespreekbaar. Een cashflowprobleem, medewerkers die op hun tandvlees zitten, een gebrek aan motivatie bij jezelf? We bespreken de situatie en alle mogelijkheden. Dankzij de objectieve input van een ondernemerscoach krijg je meer inzicht en neem je een meer doordachte beslissing. Contacteer Maistro en Tom Saeys als jouw ondernemerscoach.

Wie heeft baat bij een ondernemerscoach?

Of je nu een beginner bent die zijn eerste stappen zet, een jong bedrijf leidt waarvan op korte tijd het aantal medewerkers verdubbelt of een doorwinterde ondernemer bent die verder kijkt dan alleen meer omzet genereren, elke zelfstandige en zaakvoerder heeft baat bij ondernemerscoaching.

“Ik heb zelf ook een coach, waarmee ik wekelijks in gesprek ga. Sommige zaken deel je alleen met een vertrouwenspersoon. Niet alleen zakelijke dingen, ook persoonlijke. Die neem je namelijk ook mee naar de werkvloer.”
- Tom Saeys, ondernemerscoach bij Maistro

Een ondernemerscoach voor elke fase van je carrière

Beginnen als zelfstandige of ondernemer worden

Een sprong in het onbekende brengt twijfels met zich mee. Met een ondernemerscoach werk je als beginnende ondernemer aan vertrouwen in jezelf, in je producten en diensten en in je bedrijf. Samen leggen we jouw doelen vast, bepalen we jouw obstakels en bespreken we hoe we die omzeilen. Zo neem jij een zorgeloze start als zelfstandige of zaakvoerder.

Jouw onderneming naar het volgende leven tillen

Een startende ondernemer wil snel groeien en een hogere omzet draaien. Een ervaren zelfstandige of zaakvoerder weet al hoe die zaken aan te pakken. Hij is dan ook bezig met meer volwassen vraagstukken, zoals motivatie, richting en branding. Jouw ondernemerscoach blijft jouw klankbord, bliksemafleider en spiegel. Hij ondersteunt je, geeft feedback en motiveert je.

Tom Saeys - NLP coach en trainer

Tom Saeys: ondernemerscoach voor ondernemers die durven

Waarom voor Maistro kiezen?

“Een goede ondernemerscoach weet welke vragen hij moet stellen om een spiegel voor te houden. Ervaring is daarbij onontbeerlijk, het helpt je enorm wanneer je ondernemerscoach jouw business al kent. Ik heb jarenlang in uiteenlopende sectoren en verschillende functies gewerkt, van entertainment over sales tot HR. Vandaag ben ik zelf ondernemer en coach met de nodige knowhow en ervaring.” - Tom Saeys, ondernemerscoach bij Maistro

Tom Saeys van Maistro is de coach voor ondernemers die durven. Durf jij? Neem dan nu contact op en werk niet meer alleen in je bedrijf, maar ook aan je bedrijf. .

gepubliceerd op 2 feb 2024
Uw browser is verouderd!

Update uw browser om de website correct weer te geven. Update uw browser nu!