Coaching

Executive coaching

Executive coaching is het begeleiden van hoge profielen om strategische keuzes te maken in het werkveld. Contacteer Tom voor een kennismakingsgesprek. 

Wat is executive coaching?

Executive functies gaan vaak gepaard met stress. Zelfs de meest ervaren professionals hebben soms nood aan een tweede paar ogen. Met executive coaching ondersteunt Tom je waar nodig. We werken aan jou als ondernemer. Dat gaat van het ontwikkelen van executive skills tot bouwen aan de persoon die je verdient te zijn.

Wat is executive coaching niet?
Desondanks dat we af en toe over persoonlijke issues spreken, is executive coaching geen vorm van therapie. Het is een coaching gericht op jouw professionele proces.

Het is geen mentoring, counseling, therapie of consultancy. Het gaat om het scherp stellen van jouw leiderschapskwaliteiten.

Waarom executive coaching?

De hoofdreden om te kiezen voor executive coaching? Het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden. Maar, het zorgt ook voor het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden om beter te presteren in je huidige rol om je professionele doelen te bereiken. Een executive coach navigeert je door nieuwe uitdagingen en biedt je waardevolle feedback om knopen door te hakken.

Welke onderdelen behandelt executive coaching?
Iedere persoon is uniek. Dit maakt het onmogelijk om op voorhand vast te leggen welke onderdelen we dienen te behandelen. We geven je wel graag mee wat vaak voorkomt:

 • Time management en productiviteit
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Stress management
 • Strategische planning
 • Conflictbeheersing en probleemoplossing

Voor wie is executive coaching interessant?

Voor iedereen die verantwoordelijk is voor het nemen van belangrijke beslissingen binnen een onderneming. Denk aan executives, leidinggevenden en managers die tijdens de top van hun carrière ondersteuning nodig hebben. Maar ook andere profielen zoals high-potentials en professionals in transitie bereiden zich met executive coaching sterk voor op hun toekomstige taken en verantwoordelijkheden.

Belangrijk: de executive moet openstaan voor de coaching en verandering. Pak jij liever alles zelf op jou eigen manier aan en sta je niet open voor ondersteuning? Dan is executive coaching niet interessant voor jou.

Het doel van executive coaching

Jouw allerbeste leiderschap skills naar boven halen. Zo neem je doelgerichte beslissingen terwijl je sterk in je schoenen staat.

 • Je communicatievaardigheden verbeteren zodat je effectief communiceert met je team, collega’s en andere belanghebbenden.
 • Stress leren beheersen om productief te blijven en helder te blijven nadenken onder druk.
 • Strategische en probleemoplossende vaardigheden verbeteren zodat je beter in staat bent om uitdagingen en kansen aan te pakken.

De resultaten van executive coaching

De resultaten van executive coaching verschillen per persoon en zijn afhankelijk van de specifieke doelen, inzet en betrokkenheid van de executive. Over het algemeen levert executive coaching de volgende resultaten op:

 • Verbeterede leiderschapsvaardigheden en prestaties
 • Verbeterde prestaties
 • Betere persoonlijke effectiviteit
 • Betere strategische planning
 • Aangenamere werkcultuur

Hoe ziet een executive coaching traject eruit?

Elk executive coaching traject ziet er anders uit. Alles hangt af van een eerste kennismakingsgesprek, je input en doorzettingsvermogen. Aan de hand van je persoonlijke doelen en tekortkomingen om die doelen te bereiken, werken we een persoonlijk traject op maat uit. 

 

Business coach Tom - Maistro

Maistro: executive coaching

Tom Saeys: executive coach

Tom Saeys, executive coach en life changer. Na een boeiende internationale carrière in de entertainmentwereld was Tom Saeys zelf jarenlang dé hoofdact op het podium. Een maestro in het begeesteren en lezen van een publiek. Geboeid door de kracht van non-verbale communicatie verdiepte Tom zich in NLP (master practitioner en train-the-trainer) om het brein als het ware te besturen met taal. Om het denken, voelen en doen als het ware in harmonie te brengen. Tom luistert zoals nooit iemand tevoren naar je luisterde, stelt vragen die niemand je eerder stelde en spreekt je brutaal eerlijk toe, zoals niemand je ooit aansprak. Zijn cliënten zeggen, er is een leven voor het gesprek met Tom en er is een leven na het gesprek met Tom.

Uw browser is verouderd!

Update uw browser om de website correct weer te geven. Update uw browser nu!